Personal training komt in veel vormen en maten maar is altijd naar (jouw) vermogen. Ik train mensen van alle leeftijden (van 20 tot 70+) en niet iedereen kan een zelfde intensiteit aan. Er zal dus altijd rekening worden gehouden met je niveau, je kennis, je eventuele beperking (blessure) en uiteraard je doelstellingen. 

 

Ik richt de trainingen zo in dat je er het meest uithaalt en het een belevenis wordt of – zo is de feedback vaak - een geweldige work-out is die je jezelf nooit zult opleggen. Of we nu een full-body-training doen waarbij alle spiergroepen aan bod komen of dat we in een split-training slechts één of twee specifieke spiergroepen aanpakken, je zult het gevoel hebben dat je lichaam iets heeft gedaan waar het ook echt wat aan heeft. Een lichaam dat traint zal daar in het begin tegen protesteren maar zich ongemerkt wel voorbereiden op de volgende keer dat je die inspanningen doet. Uit ervaring weet ik wanneer je lichaam toe is aan een extra prikkel en de intensiteit omhoog kan. De uitdaging is altijd SLOWFORWARD verantwoord. Bovendien bestaan er geen snelle resultaten. #

 

Omdat zelfs een regelmatige personal training niet voldoende is, zal ik je adviseren hoe en wat – zonder mijn begeleiding - verder te trainen. 

 

Mocht je beslissen een traject in te gaan (bijvoorbeeld met een pakket van 11 of 23 lessen – zie tarieven), dan leer ik je onderweg alle belangrijke aspecten van training. In bovenstaand schema worden de middelen tot ieder fitnessdoel genoemd. Het gaat te ver ze hier tot achter de komma te bespreken maar na verloop van tijd, worden de basisvoorwaarden voor succes en de fysiologische wetten voor resultaat je vanzelf duidelijk. 

 

#

Zowel Hypertrofie (ontwikkeling van kracht en spiermassa) als gewichtsverlies zijn processen die serieus tijd nodig hebben. Fitheid en conditie zijn daarentegen relatief snel te bereiken. Ze zijn ook de eerste effecten die verdwijnen wanneer men stopt met trainen (zelfs als men in 3 weken op vakantie niets doet).