Met de komst van ketens zoals Fit For Free, Basic Fit en TrainMore, de spreiding van de locaties en de daling van abonnementskosten, zijn er in Nederland sportscholen met méér dan 5.000 leden. 

 

Je zou zeggen dat het wel goed zit met bewegen in ons land maar desalniettemin, schijnen de Obesitascijfers ieder jaar weer records te breken. Nu is overgewicht niet de enige reden om lid te worden van een sportschool. Het werken aan fit worden, conditie krijgen en het kweken van spiermassa zijn bekende maar verschillende doelstellingen, die wel één ding gemeen hebben. Namelijk, het is heel erg lastig om het vol te houden. Laat staan, als het om afvallen gaat! 

 

De aantallen ‘Slapers’ (wel betalen maar nooit trainen) en ‘Drop outs’ (Gestopt of ook betalen en nooit meer komen) zijn schrikbarend. Allemaal mensen die de niet onverstandige beslissing hebben genomen om te gaan sporten maar door het gebrek aan resultaten, besluiten om de handdoek in de ring te gooien. 

 

Gebrek aan resultaat is eigenlijk een gebrek aan begeleiding (kennis). Sporten is voor iedereen weggelegd maar je moet wel weten hoe, wat en wanneer. 

 

Het zijn niet alleen beginners maar ook gevorderden die - met of zonder gymlidmaatschap - thuis zitten terwijl ze allemaal wel degelijk kunnen slagen in het bereiken van hun (fitness)doelstellingen. Het zal een investering zijn die zich altijd dubbel en dwars terugbetaald. Vraag is, word je een statistiek of ga je er echt voor?